Veelgestelde vragen

Voertuig reserveren

Voor welke reden u een voertuig nodig heeft, probeer kort even voor uzelf de situatie in kaart te brengen. Welk voertuig heb ik nodig en voor welke dagen. Reserveer tijdig, vooral in het weekend en tijdens de vakantie is het druk.

Reserveer via de website, per e-mail of telefoon. Vermeld bij reservering altijd uw naam, gsm-nummer, voertuigtype, datum en uur van het ophalen en terugbrengen. U kan tijdens onze openingsuren telefonisch reserveren. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8u tot 17u30. Op zaterdag zijn wij geopend van 8u tot 11u en op zondag zijn we gesloten. Via onze website kan u 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 een wagen online reserveren. Na uw reserveringsaanvraag, sturen wij een bevestiging naar uw e-mailadres.

Gelieve ons te melden als u naar het buitenland reist, zo kunnen wij het papierwerk correct in orde brengen.

Wat wordt er verstaan onder een halve dag of dag?

Een dag is steeds van:

Van 8u tot en met 8u

Van 12u30 tot en met 12u30

Van 18u tot en met 18u (afhalen tussen 17u en 17u45)

Halve dag :

Van 8u tot en met 12u30

Van 13u tot en met 17u30

Van 18u tot en met 8u (afhalen tussen 17u en 17u45)

Op zaterdag huurt u steeds van ’s morgens en voor een hele dag.

Op zondag gelden dezelfde voorwaarden maar kan het tijdens openingsuren vooraf opmaken

Minibussen en personenwagens worden steeds voor een hele dag gehuurd en van 8u ’s morgens tot de volgende morgen 8u en met volledige weekends. U mag de wagen steeds achterlaten op onze parking.

Afhalen voertuig

Bij het afhalen van het voertuig moet u volgende documenten voorleggen:

Een geldig Europees rijbewijs

Een geldige Belgische identiteitskaart zodat wij uw adres kunnen inlezen

Als u de wagen komt afhalen, kan u nog verschillende artikelen bijhuren als een dekenpakket of GPS.

U kan de huurvoertuigen afhalen van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 17u30. Op zaterdag zijn wij geopend van 8u tot 11u en op zondag zijn we gesloten. Op zondag kan u wel huren, u dient dan de reservesleutel zaterdagvoormiddag af te halen. Zondagmorgen kan u vanaf 8u het gehuurde voertuig van de parking nemen.

Het DE ROECK-team licht u bij vertrek grondig in omtrent de bijzonderheden van het voertuig. U ondertekent het huurcontract van de huurwagen, vervolgens worden de sleutels overhandigd en kan u vertrekken.

Voertuig binnenbrengen

De wagen wordt teruggebracht op de zoals in het huurcontract afgesproken datum. U kan de auto binnenbrengen tijdens de openingsuren of na de openingsuren. Na de openingsuren parkeert u de wagen op een plaats van De Roeck op de parking en deponeert u de sleutels in de brievenbus holte rechts naast de inkom. De huurwagen wordt gecheckt op al dan niet bijkomende schade. Nadien wordt er afgerekend en krijgt u het verschil tussen de waarborg en de huurprijs terug.

Brandstof

Diesel is altijd ten laste van de klant. Als u vertrokken bent met een volle tank, brengt u de wagen volgetankt terug binnen. U bezorgt ons samen met de sleutel en het tankbewijs van hier in de buurt en noteert hierop de nr. plaat. Anders rekenen wij de diesel aan op basis van uw gereden kilometers en het gemiddeld verbruik van het huurvoertuig. De prijs van deze tankbeurt komt dan bij op uw eindfactuur.

Betaling

De betaling kan cash, bancontact, met Visa of Mastercard.

Huurperiode verlengen

Uw huurcontract verlengen is mogelijk als u de toelating krijgt van het DE ROECK team voor de verlenging van de wagenverhuur en eventueel een waarborg/huur komt bijbetalen.

Huurvoorwaarden

Meer details vindt u in onze Algemene voorwaarden op deze site.

Wat is inbegrepen?

In de huurprijs zijn inbegrepen:

Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (d.w.z. schade aan derden)

Een aantal gratis kilometers per huurperiode afhankelijk van het type voertuig

Waarborg

Een waarborg is vereist en is afhankelijk van het type voertuig en de duur van de huurperiode. Als u langer dan 1 dag huurt, wordt bij vertrek ook de huurprijs betaald.

Personenwagens: 500€ maar enkel met kredietkaart ( Visa of Mastercard, geen prepaid)

Bestel-, meubel- en vrachtwagen kan met cash, bankcontact of visa

Tot en met 8m³: 200€

Vanaf 11m³: 350€

Vanaf 29m³: 500€

Schade

Al onze wagens zijn verzekerd, een contractuele vrijstelling is voorzien voor eigen schade (omnium) en voor burgerlijke aansprakelijkheid. (schade aan derden)

Als u schade toebrengt aan ons voertuig tijdens de periode van de wagenverhuur, is het belangrijk dat u ons zo snel mogelijk verwittigd. Indien er een derde bij betrokken is, is het altijd aangewezen de politie te bellen en een Europees aanrijdingsformulier in te vullen.

Parkeer- en flitsboetes zijn volledig ten laste van de huurder met bijhorende adm. kosten.

Schade die voorkomt uit een grote fout of grove nalatigheid van de huurder / bestuurder (vb. alcoholmisbruik), opzettelijk aangebrachte schade (vb. fraude) of schade aan de goederen die u vervoert vallen niet onder onze verzekering.

Meer details vindt u in onze algemene voorwaarden op deze site. Indien u nog andere vragen hebt, mag u gerust contact opnemen met ons.

Verzekering

De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is inbegrepen in de huurprijs. Is steeds 750€ per schade geval.

De dekking voor uw burgerlijke aansprakelijkheid is voor de schade die je met het gehuurde voertuig veroorzaakt hebt aan derden.

De omnium verzekeringsdekking is voor de schade die je hebt veroorzaakt aan het huurvoertuig waarmee je gereden hebt.

De Roeck raadt u aan deze vrijstelling af te kopen met een aanvullende verzekering, zo moet u bij schade veel minder betalen. Een aantal voertuigen zoals personenwagens en minibussen zijn voorzien van een vrijstelling die niet afkoopbaar is.

Schade aan het dak van het voertuig, schade door de lading en schade aan de goederen die u vervoert zijn niet verzekerd door de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Alsook schade die voortkomt uit een grote fout of grove nalatigheid van de huurder (bv. Rijden onder invloed van drug of alcohol) of schade die opzettelijk werd aangebracht (bv. Fraude).

Als u naar het buitenland gaat, is het aangeraden een bijkomende reisbijstandsverzekering te nemen.

Ladderlift om te huren

De elektrische PAUS lift is de ideale verhuispartner wanneer je zelf uw verhuis wil verzorgen en niet hoger moet zijn als een 4e verdieping. Het laadvermogen van deze lift is maximum 200kg. Deze lift hangt u zo achter een voertuig met trekhaak en is opgesteld in een tiental minuten. Vergeet niet om een extra nummerplaat mee te brengen als u de lift komt halen!

De Roeck moving & rental

Antwerpen
Straatsburgdok Noordkaai 21
2030 Antwerpen
03 546 73 60

Aartselaar
Kontichsesteenweg 60
2630 Aartselaar
03 369 37 50

Afhaaladres op aanvraag:
Verrebroek (Oost-Vlaanderen)

De Roeck Moving: BE0472.254.002 (RPR Dendermonde)
De Roeck Rental: BE0404.944.613 (RPR Antwerpen)

de roeck logo